Paulina Pfeiffer Biografi Svenska

Print Friendly, PDF & Email

Paulina Pfeiffer sopran Biografi Svenska

Den svenska sopranen Paulina Pfeiffer har prisats för sin varma generösa röst och för sin genuina scennärvaro. Hon är född i Stockholm och har en examen från Operahögskolan i Stockholm. Debuten på operascenen skedde på Södra Teatern i Stockholm där hon sjöng Margaretha i Boitos ”Mefistofeles”. Bland höjdpunkterna i karriären hittills kan nämnas Adalgisa i ”Norma” och rollen som Kumudha i John Adams ”A flowering tree”, båda på Théâtre du Châtelet i Paris, Judith i ”Riddar Blåskäggs borg” i Bogotá samt flera roller på Kungliga Operan i Stockholm.

Debuten på Kungliga Operan skedde som Adalgisa i ”Norma” och den rollen följdes av Mimi i ”La Bohème”, Judith (Riddar Blåskäggs borg) samt flera repriser av La Bohème. Paulina har haft den stora äran att sjunga på Nobelprisutdelningen 2011.

På Malmö Opera har Paulina medverkat i en produktion kallad ”Sopraner” som gick på turné i södra Sverige. Andra roller är Santuzza i ”Cavalleria Rusticana” och Marie Krøyer i en produktion om den svenska tonsättaren Hugo Alfvén, båda på Ystad Opera.

Andra genomförda roller som kan nämnas är rollen som Mrs Naidoo i Philip Glass’ opera ”Satyagraha” och Amelia i Verdis ”Maskeradbalen”, båda uppsättningarna på Folkoperan, Döden i ”The Seventh Seal” på Moderna museet i Stockholm samt i Tatui, Brasilien, roller som Santuzza, Carmen och Hanna Glawari i ”Glada änkan” på Dala-Floda Operafest samt Valerie i ”Valerie’s Voice” i Halmstad, Malmö och Arvika.

Inom konsertrepertoaren har Paulina varit sopransolist i bl a i Larssons ”Förklädd Gud”, Verdis ”Messa di Requiem”, Smythes ”Mass in D”, Faurés ”Requiem”, Brahms ”Ein Deutsches Requiem” och Sandströms ”From Mölna Elegy”.

I övrigt har Paulina Pfeiffer sjungit sopranpartiet i föreställningen ”Amadeus” på Spira Konserthus i Jönköping, Cecilio i Mozarts ”Lucio Silla” och Sifare i Mozarts ”Mitridate Re di Ponto” tillsammans med orkestern ReBaroque på Kungliga Slottet i Stockholm, sopranpartiet i Hewitt-Jones ”Panathenaia” på British Museum i London, romanskonserter med sångcykler som Wagners ”Wesendoncksånger” och Nyströms ”Sånger vid havet”.

Under säsongen turnérade Paulina med ”Valerie’s Voice” till Stockholm och Iasi, Rumänien, Faurés ”Requiem”, operettkonserter i Polen, Mozartkonserter med Dala- Sinfoniettan, konserter tillsammans med Stockholms Studentsångare, Musik på Waldemarsudde samt julkonserter på Kungliga Operan.

Paulina har studerat för den internationellt välkända dramatiska sopranen Katarina Dalayman. Hon tog examen på Operahögskolan 2008 och innan dess studerade hon också klassisk sång på Kulturama och Operastudio 67.

Paulina har fått flera stipendier och priser: 2008 mottog hon, som första stipendiat, Barbro Salén Stiftelses Operastipendium, hon har även tilldelats Jenny Lind Stipendiet, Anders Wall-stiftelsens Confidencenstipendium, Lions Alice Babs Musikstipendium, Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium, Birgit Nilsson Stipendiet samt ett musikstipendium ur Marianne och Sigvard Bernadottes Konstnärsfond. Paulina mottog Gålöstiftelsens Stipendium för högre utlandsstudier 2014.

Print Friendly, PDF & Email