Jens Persson Biografi Svenska

Print Friendly, PDF & Email

Jens Persson baryton Biografi Svenska

Jens Persson är en ung lyrisk baryton med en varm och berörande röst. Han studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Operahögskolan i Stockholm, där han tog examen våren 2013. Jens sjöng rollen som Signor Geronimo i Il matrimonio segreto (Mozart) på Drottningsholms Slottsteater som examensproduktion. Den följande sommaren var han engagerad på Läckö Slottsopera i rollen som Demetrius i En Midsommarnattsdröm och därefter som Baron Duphol i en turnéproduktion av La Traviata på Malmö Opera.

Jens har varit anställd på Kungliga Operan i Stockholm sedan 2014 och där har han varit särskilt uppskattad för sin Papageno i Trollflöjten. Han gjorde även nyligen debut som Figaro i Barberaren från Sevilla, som Dandino i Askungen och som Sakristanen i Tosca. Bland övriga roller på Kungliga Operan kan nämnas Schaunard i La Bohème, Herde/Doktor i en Pelléas och Mélisande, Borov i Fedora av Umberto Giordano, Elviro i Xerxes, Guglielmo Cecil i Maria Stuarda, Dancairo i Carmen, Masetto i Don Giovanni samt Greve Ceprano i Rigoletto.

Under tidigare säsonger har Jens Persson medverkat i rollen som Besso i Drottningholms Slottsteaters produktion Il Giasone, som Baron Trombonok i Il viaggio a Reims på Landestheater Detmold samt som Guglielmo i Così fan tutte på Skånska Operan.

Jens Persson är även flitigt anlitad som konsert- och kyrkosångare och hans repertoar inkluderar Requiem av Mozart, Fauré och Duruflé, Petite Messe Solenelle av Rossini, Songs of Travel av Vaughan Williams, Johannespassionen av Bach samt Carmina Burana av Carl Orff.

2012 fick Jens Hans Dahlborgs Musikstipendium samt även Kungliga Musikaliska Akademins Nationella pris och 2011 fick han Ingemanssons’s Musikstipendium. 2010 belönades han med andra priset i Lied-Wettbewerb der GFF Lieder und Ensembles von Robert Schumann.

Vänligen kontakta Maria Dalayman om ni önskar göra några redigeringar av biografin. 
Print Friendly, PDF & Email