Christina Larsson Malmberg Biografi Svenska

Print Friendly, PDF & Email

Christina Larsson Malmberg sopran Biografi Svenska

Christina Larsson Malmberg är en frilansande sopran, verksam såväl nationellt som internationellt med kyrkomusik, kammarmusik och opera. Sedan januari 2018 ingår hon i ett flerårigt samarbete med Konserthuset Stockholm, där hennes grupp Operabyrån kommer att spela en mängd olika föreställningar under flera år framöver. Operabyrån är skapare av föreställningarna Sångfågeln, Mystikens systrar, Ingjutet i mitt hjärta, Kurtisanen & Kärleken, Lovisa Ulrika samt jubileumskonserten Strozzi 400 år!

Christina är specialiserad i den tidiga musiken, men rör sig även lätt i senare klassisk och nyskriven repertoar. Hon har haft förmånen att uruppföra flera verk, såsom ”Ingjutet i mitt hjärta” (bla på Konserthuset Stockholm) och flera nyskrivna oratorier. Bach och Monteverdi tillhör de stora favoriterna men Christina brinner också för att leta upp och lyfta fram bortglömd barockmusik skriven av kvinnor.

Christina arbetar regelbundet med landets främsta barockmusiker såsom Mime Yamahiro Brinkmann – cello, Jonas Nordberg – lutor och Mariangiola Martello – cembalo. Hon är återkommande solist i den danska barockorkestern Copenhagen Soloists, har samarbetat i flera turnéer med Linnékvintetten och Musik i Uppland. Hon har flera gånger sjungit vid Vadstena-Akademien och haft äran att vara solist vid Nobelfesten, med mera.

Christina Larsson Malmberg har en kandidat- och masterexamen i klassisk sång från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och en master i tidig musik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Print Friendly, PDF & Email