Albina Isufi Biografi Svenska

Print Friendly, PDF & Email

Albina Isufi sopran Biografi Svenska

Den unga talangfulla sopranen Albina Isufi tog sin MA-examen vid Operahögskolan I Stockholm under våren 2015 och har blivit lovordad för sin starka och uttrycksfulla röst. Hon debuterade nyligen, med stor framgång, som Liù i Turandot på Folkoperan I Stockholm. Under sommaren 2018 och 2017 var hon engagerad som Eurydike i Orfeus och Eurydike på Confidencen i Stockholm.

Albina har framträtt på Confidencen tidigare som Grevinnan i Figaros Bröllop 2014 och som Fiordiligi CosÌ fan tutte 2016. Hon medverkade också i en färgstark och Bollywood- inspirerad produktion av Italienskan i Alger på Subtopia Hangaren i Botkyrka i Stockholm, då sjöng hon rollen Elvira.

Under sin tid på Operahögskolan framträdde Alibina på Kungliga Operan i Stockholm med utdrag ur Xerxes, rollen som Atalanta samt ur Don Giovanni, rollen som Donna Elvira.

Albina Isufi är en ofta anlitad konsert- och romanssångare i Sverige och i Kosovo, där hon för övrigt är född. På repertoaren finns bland andra Mozarts Requiem och Händels Messias.

Andra tidiga roller som bör nämnas är Första damen i Trollflöjten på Confidencen, Styvmodern samt Long Liz i Elefantmannen på Norrlandsoperan samt Corinna i Il viaggio a Reims på Sibeliusakademin i Finland.

Print Friendly, PDF & Email